onsdag den 26. juli 2006

Det går over min forstand

Det skal lige siges at jeg ikke er politisk orienteret og aldrig orker at sætte mig rigtigt ind i hvad der foregår ude i verden, og med fare for læser stom så må jeg altså lige ud med dette…

Det der foregår i Israel og har foregået de sidste 40+ år det går over min forstand, jeg mener, selvfølgelig kan jeg forstå jødernes behov for at få deres eget land (og det er ikke fordi jeg ikke undre dem et land de kan kalde deres), de har været udsat for de værste forfølgelser mm, men netop derfor undre det mig at de ikke lader til at have lært noget af det deres folk er blevet udsat for gennem historien.

Hvordan kan man med god samvittighed mene, at fordi et 3. land havde lovet dem et landområde som plaster på såret efter 2. verdenskrig (topmål af arrogance fra det 3. land), så kan man uden videre bosætte sig i et andet folks land, overtage magten, fratage det oprindelige folk deres rettigheder og lave militære aktioner i 4. lande?

Jeg holder bestemt ikke med Hizbollah og deres måde at håndtere det hele på, men for pokker da hvor ville jeg bare ønske at man tog ved lære af historien og ikke begiv de samme fejltagelser igen og igen.

Det er helt min egen personlige holdning.

3 kommentarer:

Gitte sagde ...

Helt helt enig. Det er grumt og fuldstændig uforståeligt. Især den berøringsangst 'man' har overfor Israel. Jeg er heller ikke tilhænger af Hizbolah - men urimelighed er urimelighed.

KH Gitte

Bettina sagde ...

Enig, enig, enig - meget kan man sige, men har de virkelig glemt alt, de jøder? Jeg kan slet ikke se logikken... :o/

strikinge sagde ...

Også over min forstand og jeg er så gammel at jeg som barn har siddet i beskyttelsesrum med bomberne fløjtende omkring. Dagen efter samlede vi granatsplinter og byttede dem med hinanden - ligesom hønseringe. Hvem f..... kan få alle de krigsliderlige til fornuft.
:-(