søndag den 21. oktober 2007

Slut på efterårsferien/The end of fall vacation


My creation
Originally uploaded by lmobak
I dag var sidste dag af efterårsferien, og jeg må indrømme at jeg gik ind til denne ferie med bange anelser, da det er meget længe siden jeg har tilbragt mere end blot et par timer alene sammen med ungerne, men det gik rigtigt godt.

Jeg bruget noget af tiden på at lave rugbrød lavet på surdej helt fra begyndelsen, nemlig med at lave surdejen, og brødet er faktisk levet rigtigt godt, yeah.

I går aftes var gemalen og jeg i byen og for første gang sov både datter og sønnen hos deres farforældre, ren luksus at sove til jeg selv vågner og have tid om morgen til at pusle uden krav om morgenmad og ren numse.

Det lykkedes mig også at færdiggøre et par sokker på bare 5 dage, ok de er kun str. 4 år men alligevel. Her er de fremvist på datterens små fødder.

For resten viser det sig at jeg har strømpegarn nok til 77 par sokker, gisp.

Dorte du bad om opskriften på min kartoffelsuppe:

2 store porre skåret i tynde ringe
1 meget stor revet gulerod
1 kg kartofler i små uens stykker
1½ l vand
1 grøntsags terning
¼ l piskefløde
salt og peber

Kog porre, gulerod og kartofler i vandet tilsat terning, smat salt og peber i ca. 1 time, blend med stavblender, tilsæt fløden og lad den komme i kog igen smag til efter ønske og velbekomme.
Hvad angår bacon så køber jeg som regl et helt stykke i Netto på ca. 500 g skære det i tern og rister på panden, fedet tager jeg fra til gemalen der elsker fedt på brødet.

Today marked the end of the fall vacation, and I must admit that I started this vacation with some doubts, since it has been a very long time since I have spent but a few hours alone with my kids and at doubted that I could pull it off, but it turned out that I didn’t have to worry, we had a great time.

I spent part of that time making sourdough bread form nothing, first time, turned out great to, yeah.

Last night the husband and I was out and about leaving the kids to sleep at grandma and grandpa’s, first time for the son, and oh what a treat to be able to sleep until I woke of my own accord.

I managed to finish a pair of socks today, size 4 years here modelled by my 6 year old who has small feet.

By the way it turns out I have enough sock yarn for 77 pairs of socks.

I was asked for the recipe for the potato soup:

2 big leaks sliced into thin rings
1 very big carrot crated
1 kg of potatoes in small pieces
1,5 liters of water
1 cupe of vegetable bouillon
salt and pepper
¼ liters of double crème

Bring leaks, carrot and potatoes to a boil in the water and bouillon, ad salt and pepper, let it simmer for 1 hour, blend, ad crème and bring to a boil again.

Enjoy!

4 kommentarer:

Dorthe sagde ...

Hej Line :-)
Tak for din hilsen på bloggen, jeg er nu oprettet hos Ravelry og har tilføjet dig som min ven :-)
Hilsen
Dorthe

Sifka sagde ...

Hej Line.

Jeg har sovet frygteligt i timen og sender nu Hippiekluden videre til dig. Håber du vil tage godt i mod den? Sifka, med de røde ører:)

Charlotte Illum Larsen sagde ...

Jeg tør slet ikke begynde at tælle hvor mange strømper jeg har til - men det bliver mange... der er jo ikke noget som et godt lager med garn..

Anonym sagde ...

Hej Line

TUSIND TAK for opskriften,nu skal der handles i den nærmeste fremtid og så mums-mums,hvor meget bacon steger,rister du til,bare sådan ca?

Ja puha sådan nogen børn kan holde gang i en når den står på ferie,men hvor har det været skønt,her har vi jo alle 5 været samlet,jeg startede igår på deltid efter mit ½ års sygdom.

TUSIND TAK ,fordi jeg stadig kan kigge herind.

mange hilsner fra Dorthe71